Vesti

Novi Sad


Poštovani!<>

Udruženje korisnika asistivnih tehnologija, u petak, 6. Februara, u 17h, u kantini Filozofskog fakulteta (Adresa: Zorana Đinđića 2), organizuje druženje. Ideja nam je da ukratko predstavimo naše dosadašnje aktivnosti i da od prisutnih čujemo ocene, komentare, sugestije ili nove predloge, koji će uticati na poboljšanje rada udruženja. Prisutni će moći da pogledaju i kako radi računar sa govornim softverom, kao i Android i Iphone mobilni telefon. U objektu nije dozvoljeno pušenje i konzumacija alkohola.

Parking servis

  1. Udruženje korisnika asistivnih tehnologija je doprinelo promeni pravilnika o regulisanju povlastica u oblasti parkiranja u Beogradu. Od ove godine, slepim i slabovidim osobama je vraćeno pravo na posebno rezervisana parking mesta. To praktično znači da će oni koji su u međuvremenu izgubili rezervisano parking mesto navedeno pravo moći da obnove.

  2. Do ove godine, nalepnice za parkiranje na obeleženim mestima za osobe sa invaliditetom su se dobijale na osnovu rešenja Gradskog sekretarijata za socijalnu zaštitu. Ovo rešenje se moralo pribavljati svake godine. Promenom pravilnika, rešenje će važiti više godina, što znači da će u višegodišnjem periodu, na osnovu važećih rešenja, korisnici moći da se obrate parking servisu za novu nalepnicu, bez odlaska u sekretarijat.

Ovo pravo važi za Beograđane. Ukoliko i u vašem gradu ima sličnih problema, obratite nam se kako bismo pokušali da utičemo na nadležne da se stanje u datoj oblasti popravi.

Udruženje korisnika asistivnih tehnologija