Telefoni

Samsung Galaxy A7 2018

Slika telefona prednja i zadnja strana

Pakovanje

Ful pakovanje ovog modela sadrži sledeće stavke:
  • Telefon
  • Punjač
  • Micro USB kabal
  • Žične slušalice
  • Alat za izvlačenje fioka za kartice
  • Uputstvo za upotrebu
Slušalice su solidne, imaju anatomski oblik, ne prave problem prilikom dužeg korišćenja, u smislu da su nelagodne za ušnu školjku,

Opis

imamo ga sa 64 gigabajta interne memorije, kao i njegovog većeg brata koji ima 128 gigabajta.dolazi u četri boje i to:
  1. Crna.
  2. Plava
  3. Zlatna
  4. Roze
Podržava dve sim kartice (duo sim). Poseduje dva slota za nano sim kartice i jedan slot za SD karticu maksimalnog kapaciteta 512 Giga Bita. Dakle radi se o telefonu koji je mono blok napred i pozadi staklo (Corning Gorilla Glass ) okvir od aluminijuma.. Telefon je veoma lepo dizajniran, zaobljenih ivica, odlično leži u ruci, stiče se utisak da je napravljen upravo za vas. Težina od 168 grama odaje utisak kvaliteta. Dimenzije su mu ekran 6 inča (ako više volite naše mere to bi bilo 159.8 x 76.8 x 7.5 mm, Ekran SuperAMOLED, 411 ppi, rezolucija 1080x2220 piksela Uređaj je otporan na vodu više od 1m dubine, kao i na prašinu. Pokreće ga procesor Samsung Exynos 7885 Octa (14nm izrada) 4gb radne memorije garantuje brz rad bez zastajkivanja i štucanja, sve prosto leti.

Baterija

Baterija je kapaciteta 3.300 MAh po specifikaciji proizvođača to je 17 h neprekidnog gledanja video materijala pri naj većoj rezoluciji, približnije je nekih 14 sati ali to zavisi od video materijala. U svakom slučaju veoma moćna baterija, koja će prosečnog korisnika sasvim sigurno služiti dva dana, možda i duže vreme punjenja baterije je negde oko 2 sata, nešto malo više. Dolazi sa operativnim sistemom Android 8,1 Oreo, sasvim sigurno dolazi i nadogradnja na Android 9 šuška se negde u Januaru 2019 godine.

Raspored fizičkih tastera i konektora

Ono što je ne obično jeste da su mu sva tri dugmeta strelice gore dole i power dugme smešteni sa desne bočne strane. Na pover dugmetu koje je negde na polovini uređaja smešten je i skener otisaka, što je vrlo zgodno palac vam gotovo mahinalno završi na tom mestu. otisak prsta radi veoma brzo i uglavnom je pouzdan veoma retko se dešava da otisak ne bude prepoznat. tradicionalno sa donje strane nalazi se ulaz za punjačkao i 3,5 inčni ulaz za slušalice. sa donje strane je smešten i zvučnik, koji svakako moramo pohvaliti veoma je dobar čist i prilično glasan zvuk.

Kamere

Ono što je posebna karakteristika ovog modela i što ga izdvaja iz palete sličnih su njegove moćne kamere. pozadi se nalaze čak 3 kamere. glavna od neverovatnih 24 mega piksela, potom kamera za uglove od 8 mega piksela, treća kamera od 5mega piksela je zadužena za dubinu. Kako proizvođač kaže sa ovim telefonom i slike amatera izgledaju sasvim profesionalno. Ali ni to nije sve i prednja kamera je takođe od 24 mega piksela, to je važno i zbog prepoznavanja lica, znatno je veći procenat prepoznavanja lica nego li što je to bio slučaj kod modela a6 koji ima 16 mega piksela. Ovo će svakako poboljšati rad aplikacija beMy Eyes, zatim Tap Tap Se, i SeeingA I. Zadnja kamera je okružena metalnim obodom, koji ima ulogu da zaštiti sočivo prilikom pada.

Navigacija

GPS / GLONASS 

Senzori i konektori

microUSB (USB 2.0), NFC, ANT + akcelerometar, senzor blizine, senzor osvetljenja, senzor otisaka prstiju sa desme strane, prepoznavanje lica  Bluetooth 5.0, omogućava odličnu bežičnu vezu sa slušalicama, zvuk je čist nema kašnjenja. Uređaj ima FM radio uz opciju snimanja emitovanja, slušalice igraju ulogu antene. Multimedijalne mogućnosti uređaja su uobičajene, ima gotovo sve što možete poželeti od takvog uređaja. Diktafon sa režimom intervjua, menadžer datoteka sa ugrađenim arhiverom Sistemi za plaćanje Samsung Pay, Google Pay 

Tastatura.

Njegova nativna tastatura je odlična radi dobro, međutim kod diktiranja potrebno je kliknuti na dugme vrati se na unos tastaturom, što nije praktično ako diktirate duge poruke i hoćete ubacivati znakove interpunkcije. Za to vam je mnogo bolje rešenje GBoard, gde je sve vreme diktiranja aktivna tastatura, i moguće je na pauzi diktata kliknuti znak interpunkcije sa tastature. Što se tiče interneta preporučujem Google Chrome, i na ovoj platformi on je na visini zadatka, pamti i pohranjuje lozinke na vaš nalog tako da je potrebno jednom uneti lozinke, potom on to radi automatski za vas što znatno olakšava kako logovanje, tako i čuvanje tajnosti vaših podataka.

Zaključak

Zaista je velika paleta Samsunga A serije, tako da je teško izdvojiti i pronaći među njima pravu stvar. Dakle tu imamo a6, A7, A8. Isti cenovni rang i jako slične performanse. za šta god da se odlučite nema velike greške. Mada je moj favorit A7, zbog boljih kamera, to je adut koji ga izdvaja iz mora konkurencije. Takođe što se tiče cene za razliku od A8 koji je izašao početkom godine startovao je sa znatno nižom cenom, a gledajući njegove performanse rekao bih da će dugo biti atraktivan telefon. mislim da će mu cena lagano padati i da je kupovina ovog modela mudar izbor.